Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ: скільки території звільнили військові за минулий тиждень

Сили оборони України продовжують просуватися вперед та звільняти території від ворога. Хоч російська армія й активно протистоїть контрнаступу ЗСУ, за минулий тиждень на Сході та Півдні вдалося звільнити майже 18 квадратних кілометрів. В цілому звільнена площа за час наступу складає 210,5 квадратних кілометрів. 

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, важкі бої тривають на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де ворог зосереджує свої основні зусилля.

"Ворог активно наступає з кінця минулого тижня на Куп’янському напрямку Харківщини. Наразі противник здійснює пошук слабких місць в нашій обороні, активно веде штурмові дії в районах населених пунктів Масютівка, Новоселівське з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл", — повідомила вона.

За словами заступниці міністра противник має два головні завдання: 

  • повернути втрачені позиції;

  • примусити українських захисників перекинути туди резерви з інших напрямків. 

Водночас українські військові обороняються і чинять опір.

"Ситуація складна. Зараз тривають гарячі бої", — сказала Ганна Маляр.

Щодо інших напрямків, то на Лиманському росіяни намагались штурмувати позиції ЗСУ в районі Серебрянського лісу, проте без успіху. На Бахмутському напрямку тривають наступальні дії. Упродовж минулого тижня довкола Бахмута українські військові щодня мали успіхи у просуванні. Відтак, за останні сім днів на Бахмутському напрямку українським захисникам вдалось звільнити від ворога територію площею сім квадратних кілометрів. А від початку контрнаступу тут очищено від росіян вже 31 квадратний кілометр.

На Півдні Сили оборони продовжують наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Є просування вглиб противника від лінії нашої оборони. Тут за тиждень звільнили 10,9 кв. км територій.

"За минулий тиждень в результаті наступальних дій загалом (Схід і Південь) звільнено майже 18 квадратних кілометрів. В цілому звільнена площа за час наступу складає 210,5 квадратних кілометрів", — підсумувала Ганна Маляр. 

Нагадаємо, у Генштабі відзвітували про те, як минула на фронті доба 16 липня. Кажуть, що авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2023 09:34