Фото: ДПСУ

У рейсовому автобусі в Одеській області прикордонники знайшли скрипку Страдіварі

Одеські прикордонники завадили вивезенню за кордон відомої скрипки італійського майстра Антоніо Страдіварі 1730 року виробництва. Коштовний вантаж знайшли в салоні рейсового автобуса в пункті пропуску "Паланка-Маяки-Удобне".

Про це повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби України.

Під час перевірки автобуса, зʼясувалось, що скрипка нібито не має власника. У транспортному засобі перебували лише два водії іноземці та стюардеса. Вони пояснили, що сумка зі скрипкою може бути передачею, яку не забрали на території України.

скрипка страдіварі

Фото: ДПСУ

Прикордонники передали інструмент на експертне дослідження. 

скрипка страдіварі

Фото: ДПСУ

Додамо, Антоніо Страдіварі створив майже 2,5 тисячі унікальних інструментів, але до нашого часу дійшли лише близько 650 виробів.

Нагадаємо, 10 липня прикордонники у Дністровському районі Чернівецької області затримали двох українців, які намагалися втекти до Молдови, перепливши річку Дністер на надувному матраці. На порушників складено протоколи про адмінправопорушення.

Зазначається, що, маскуючись під туристів-відпочивальників, мешканці Харківської та Запорізької областей з ризиком для особистого життя форсували водну перешкоду. Під час затримання порушники, аби уникнути відповідальності, намагались втекти. Зупинити втікачів вдалося після кількох попереджувальних пострілів вгору. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.07.2023 15:30