Ватажок «ЛНР» і його близьке оточення розкрадають гроші з РФ – розвідка

05 СЕРПНЯ 2017 10:22

Незважаючи на критичний стан соціально-економічної ситуації та зубожіння населення тимчасово окупованих територій Сходу України, верхівка т.зв. «ДНР/ЛНР» продовжує пошуки шляхів власного збагачення. Про це повідомляє TrueUA з посиланням Головне управління розвідки Міноборони.

Зокрема, очільником т.зв. «ЛНР» І.Плотницьким та близьким колом його прихильників здійснюється розкрадання фінансових надходжень з РФ під виглядом «інвестування» у розвиток мереж продовольчих магазинів та автомобільних заправочних станцій. Власники таких об’єктів, за домовленістю, змушені повертати 100 відсотків «інвестованих» коштів під загрозою припинення їх приватної підприємницької діяльності.

Окрім того, командування російських окупаційних військ розглядає програму керівництва РФ «Репатріації біженців на Донбас» як додаткове джерело постачання людського ресурсу для поповнення особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. З цією метою формуються списки вакансій спеціальностей, суміжних з військовими, для подальшої передачі до Краснодарської громадської організації «Центр розвитку регіону».

Поряд з цим, представниками ФСБ РФ активізовано роботу на території Росії щодо виявлення серед потенційних репатріантів осіб, які свого часу отримали фахову підготовку за «дефіцитними» військо-обліковими спеціальностями.

Події, 05.08.2017 10:22