Фото: slovoidilo.ua

Twitter втратив основну статтю доходів після приходу Ілона Маска

Після приходу до керівництва Ілона Маска витрати на рекламу у Twitter Inc у грудні 2022 року скоротилися на 71%. Це сталось тому, що провідні рекламодавці скоротили свої витрати у соціальній мережі.

Про це повідомляє Reuters.

За даними SMI, витрати на рекламу в Twitter у листопаді 2022 року впали на 55% порівняно з 2021 роком. Попри те, що ці місяці традиційно є часом більш високих витрат на рекламу, оскільки бренди просувають свої продукти у святковий сезон.

Twitter представив низку ініціатив щодо повернення рекламодавців, запропонувавши безплатну рекламу, скасував заборону на політичну рекламу та надав компаніям широкий контроль над розміщенням своєї реклами.

За даними дослідницької фірми Pathmatics, більшість компаній припинили витрати в листопаді: того ж місяця, коли Ілон Маск відновив зупинені облікові записи та випустив платну перевірку облікових записів, в результаті якої шахраї видавали себе за корпорації.

Pathmatics повідомляє, що 14 із 30 найбільших рекламодавців у Twitter припинили всю рекламу на платформі після того, як Маск узяв на себе керівництво 27 жовтня.

Цікаво, що продаж реклами становить близько 90% доходів соціальної мережі Twitter.

Нагадаємо, раніше американський мільярдер Ілон Маск заявив, що звільнення окупованого Криму — безжалісна ескалація. Водночас за його словами, це дуже ризиковано для України та світу.

Світ, 25.01.2023 21:57