Intel запропонувала формулу, що забезпечує безпеку безпілотних автомобілів

18 ЖОВТНЯ 2017 13:50

«Відповідальність, чутливість, безпека» - цими трьома словами описують свій підхід до створення штучного інтелекту для безпілотних автомобілів інженери компанії Intel, інформує TrueUA з посиланням на Bloomberg  

Безпілотні автомобілі повільно, але вірно входять в наше життя: їх розробляють такі гіганти, як Alphabet, Uber, GM, Tesla, Ford і інші компанії.   

Незважаючи на це, безпека таких транспортних засобів все ще знаходиться під великим знаком питання. І корпорація Intel вирішила внести свій вклад в загальну справу, створивши математичну «формулу безпеки» для самокерованих авто.   

Головне питання безпеки безпілотних автомобілів упирається в загальний стандарт, яким керуватимуться усі без виключення виробники.   

І в компанії Mobileye, належною Intel, прекрасно це розуміють. Президент компанії Амнон Шашуа запропонував універсальну формулу, здатну значно підвищити безпеку їзди на безпілотних транспортних засобах.  

Згідно теорії, безпілотному транспортному засобу треба знати дві речі.   

Перша - умови безпеки, коли немає ризику потрапити в аварійну ситуацію.   

Навіть якщо інші учасники дорожнього руху поводяться необдумано.   

І другий параметр - це політика упізнання небезпечних ситуацій, коли автомобіль зуміє прийняти правильне рішення, щоб повернутися до умов безпечного руху.   

У формулі беруть участь такі змінні, як середня довжина транспортного засобу, час реагування на інших учасників дорожнього руху, швидкості машин спереду і позаду, прискорення руху і так далі.

 

Технології, 18.10.2017 13:50