Goodyear запропонувала поєднати колеса і повітряні гвинти у літаючих машин

12 БЕРЕЗНЯ 2019 12:52

Американська компанія Goodyear, що займається виробництвом покришок, представила концепцію нової шини для літаючих автомобілів, яка поєднує в собі якості звичайної покришки і повітряного гвинта.

Як повідомляє NBC News, концепція передбачає створення безповітряних шин, у яких простір між протектором і диском заповнять еластичними перегородками.

При їзді по дорозі ці перегородки виступають в ролі демпферів, а в повітрі перетворюються в лопасті повітряного гвинта і створюють підйомну і рушійну сили.

Сьогодні розробкою літаючих автомобілів, машин, здатних однаково ефективно пересуватися по землі і по повітрю, займаються кілька компаній в світі.

Під час презентації Goodyear показала концепцію літаючого автомобіля-квадрокоптера, у якого колеса з шинами здатні виконувати і функцію несучих гвинтів.

Передбачається, що завдяки конструкції нових шин, які отримали назву Aero, літаючі автомобілі зможуть злітати не зупиняючись. У відеоролику, продемонстрованому Goodyear, автомобіль переходить в режим польоту, переводячи колеса в горизонтальне положення.

У Goodyear не уточнили, чи планується довести представлену концепцію до стадії завершеного проекту, але відзначили, що представили проект Aero в якості ідеї, має свої позитивні і негативні якості.

До негативних якостей компанія віднесла потенційно високу гучність нової шини в режимі польоту.

У березні 2016 року Goodyear представила концепт сферичних коліс Eagle-360, призначених для установки на безпілотні автомобілі.

Передбачається, що нові колеса можна буде роздрукувати на 3D-принтері і встановити на автомобіль.

Для малюнка протектора конструктори вибрали візерунок мозкових коралів. У компанії вважають, що такий узор дозволить поліпшити зчеплення з дорогою.

Технології, 12.03.2019 12:52