Nissan застосує відпрацьовані батареї електромобілів для вуличного освітлення

28 БЕРЕЗНЯ 2018 15:30

Куди подіти старі акумулятори від електромобілів?  

Багато хто з сучасних розробників придумують власні варіанти, але, здається, фахівці з Nissan знайшли найбільш витончене рішення.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Extremetech.  

Старі батареї від електромобілів Leaf можна повторно використовувати в ліхтарних стовпах - саме їх і оснастять віджилими своє батареями електромобілів.   

Невелика сонячна панель допоможе батареї накопичувати електрику протягом світлового дня, а ввечері, коли на дорогах стане темно, батарея зможе досить довго підживлювати енергією світлодіодні лампи, якими обладнані ліхтарні стовпи.  

«The Reborn Light» (перероджене світло) - так романтично в Nissan назвали програму повторного використання акумуляторів. Обладнані батареями світильники вже почали тестувати в японському місті Нами, практично повністю покинутому після аварії на атомній електростанції Фукусіма.   

Пізніше в цьому році планується повністю висвітлити місто за допомогою «перероджених» світильників.  

У Nissan вже вивчали можливість використовувати старі батареї подібним чином, створюючи аналогічні тим, що виробляє американська компанія Tesla, сховища енергії, але ідея «The Light Reborn» полягає в тому, що світильники не доведеться з'єднувати в єдиний ланцюг - вони цілком зможуть працювати самостійно і незалежно один від одного.

 

Технології, 28.03.2018 15:30