Facebook збирає історію дзвінків і SMS-повідомлень на Android-пристроях

27 БЕРЕЗНЯ 2018 13:49

На тлі триваючого скандалу зі зловживанням даними 50 мільйонів користувачів Facebook люди нарешті задумалися про те, яка інформація потрапляє в руки соцмережі без всяких витоків.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Facebook.  

Так новозеландський розробник Ділан Маккей виявив, що в його акаунті зберігається журнал дзвінків і SMS-повідомлень.  

У блозі компанії говориться, що ці дані збираються тільки в Messenger і Facebook Lite для Android і тільки з дозволу користувача. Відзначається, що це стандартна практика для подібних додатків, так як імпорт контактів допомагає знаходити людей, з якими користувач хоче спілкуватися.  

Однак в Facebook ніяк не пояснили, навіщо їм інша інформація.   

«Синхронізація історії викликів і повідомлень спрощує для вас спілкування з вашими друзями», - якось не дуже інформативно.  

Отримавши необхідні права доступу, додаток передає відомості про час надсилання та отримання, тривалості вхідних і вихідних дзвінків з кожним контактом, і коли вони відбувалися.   

Так, Facebook не читає ваші СМСки,  а також не прослуховує дзвінки і не ділиться журналом з іншими компаніями, але це слабка втіха.  

Володарям iPhone пощастило більше, так як в iOS сторонні додатки не можуть отримати доступ до списку дзвінків.  

Щоб дізнатися, чи збирає Facebook дані по ваших дзвінках, досить завантажити копію інформації про своєму акаунті на цій сторінці, щоб переглянути вміст файлу contact_info.htm в папці html.   

Вимкнути синхронізацію контактів можна за інструкцією для Messenger і Facebook Lite.  

Користувачі також можуть видалити збережені контакти на цій сторінці, хоча не факт, що Facebook назавжди прибере цю інформацію зі своїх серверів. 

 

Суспільство, 27.03.2018 13:49