TESLA знову терпить серйозні збитки

02 ЛИСТОПАДА 2017 12:57

Недавній швидкоплинний успіх компанії, пов'язаний зі збільшенням вартості акцій і бадьорим початком виробництва автомобіля Model 3, занадто швидко зійшов нанівець.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Market Watch  

Звіт Tesla за третій квартал показав рекордний збиток. Згідно опублікованої в нім інформації, компанія втратила близько 620 мільйонів доларів.   

На фоні не занадто приємних новин подешевшали і акції компанії - зараз їх ціна впала до 321 долара за штуку - учора вона була вища в середньому на три відсотки.   

Збитки пов'язані з тим, що компанія не змогла впоратися з великою кількістю передзамовлень.  

Раніше планувалося, що до листопада 2017 року в Tesla робитимуть декілька сотень автомобілів в тиждень, але на даний момент нових Model 3 випущено всього біля трьох сотень.  

Ілон Маск визнав, що у компанії є проблеми, оскільки вона просто не встигне зібрати обіцяні 5 тисяч нових автомобілів до кінця 2017 року. За словами глави Tesla, провина частково лежить на виробнику батарей, який не зміг забезпечити постачання якісного устаткування в строк, через що фахівцям Tesla довелося самостійно допрацьовувати програмне забезпечення акумуляторів.

 

Технології, 02.11.2017 12:57