Фото: Facebook Дмитра Кулеби

Понад 20 країн Європи, Латинської Америки та Африки: МЗС України вперше в історії відкрило вакансії послів

Міністерство закордонних справ України офіційно оголосило про пошук послів. Заходьте на сайт МЗС і дивіться розділ "Вакансії".

Про це повідомив очільник міністерства Дмитро Кулеба.

МЗС постійно шукає нових сильних кандидатів всередині дипломатичної служби та зовні на відповідальні посади. Особливо складно з пошуком кандидатів на посади послів

"Охочих багато, а готових якісно виконувати таку складну роботу — одиниці. Знайти людину, яка відповідатиме критеріям і вимогам, знатиме мови, буде здатна дати результат — дуже непросто. Проблема кадрового голоду зараз добре знайома не лише державним інституціям, але й приватному сектору", — йдеться в повідомленні.

Кулеба заявив, що МЗС йде на безпрецедентний крок.

"Створюємо відкритий механізм, який дозволяє і дипломатам зсередини системи, і людям зовні запропонувати свою кандидатуру на посаду посла. Відповідна сторінка вже створена на сайті МЗС у розділі "Вакансії", — додав він.

Зазначається, що особливий фокус зараз на країнах Африки. Крім того, за умови рівних професійних показників, надаватимуть перевагу жінкам. 

Серед переліку країн немає Китаю, Індії та Бразилії. Це тому, що на розгляд президента вже внесено кандидатури послів у цих країнах.

Серед можливих місць праці — наразі 21 країна Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії.

"Аналізуйте, зважуйте, ухвалюйте рішення. З кращими з кращих зв’яжеться HR-служба МЗС", — підсумував міністр.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що саме перемога України над Росією буде найстрашнішим та найсправедливішим трибуналом над російським диктатором Володимиром Путіним і усією його країною. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.03.2023 20:22