Фото: slovoidilo.ua

Чи налякали британців погрози Кремля щодо ескалації конфлікту: відповідь дипломата

Керівництво Великої Британії не зважає на погрози з боку Кремля у питанні постачання зброї Україні. Жодних обмежень у питанні надання озброєнь в українських фахівців із британськими колегами не виникає.

Про це заявив посол України в Сполученому королівстві Вадим Пристайко в інтервʼю "Радіо Свобода".

Дипломат зазначає, що Велика Британія має давню військову традицію, поважає своє військо і довіряє військовим під час ухвалення рішень.

"У принципі, уже давно усвідомила (Британія, — ред.), що всі "червоні лінії", які накреслив Кремль — це "червоні лінії", які влаштовують лише їх. І це приведе нас щонайменше до стабілізації [лінії фронту] і їх зариття в нашу рідну землю. Ми їх потім звідти не виколупаємо", — сказав дипломат.

Пристайко також запевнив, що жодних обмежень у плані надання озброєнь у британських колег не виникає.

"Є розмови абсолютно професійні. Наприклад, яким чином ми залучаємо авіацію, хто і як буде її обслуговувати? Де беруться аеродроми, з яких злітатиме ця авіація? Це нормальна професійна розмова. Безумовно, нам потрібно зараз усе, але британці готові знайти навіть те, чого у них немає — часто на інших ринках, в інших місцях", — розповів посол.

Нагадаємо, Велика Британія стимулює своїх союзників передавати радянські винищувачі Україні. Також країна працюватиме над відновленням стратегічного виробництва боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2023 15:01