Фото: росЗМІ

Кулеба повідомив, що стане найстрашнішим трибуналом для Путіна

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що саме перемога України над Росією буде найстрашнішим та найсправедливішим трибуналом над російським диктатором Володимиром Путіним і усією його країною. Нічого більш справедливого та страшнішого для них неможливо створити. 

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

"Нас влаштує будь-яка модель (трибуналу, — ред.), яка зможе покарати російських терористів. Але наш пріоритет — це міжнародний трибунал. Є партнери, які дотримуються іншої думки, вони вважають, що потрібно йти шляхом гібридного трибуналу. Але тут не можна виключати той факт, що ми знайдемо ще якусь форму, максимально наближену до міжнародного трибуналу. Тому що якщо йдеться про російську агресію проти України, то не треба боятися створювати щось нове", — сказав він.

Кулеба також розповів про очікування України під час зустрічі із партнерами щодо створення міжнародного трибуналу, яка запланована на 21-22 березня. За його словами, на зустрічі планується просунутися щодо форми трибуналу, а також у питанні імунітетів Володимира Путіна як голови держави, а також російського прем'єра Михайла Мішустіна й голову МЗС Сергія Лаврова.

"Тому, що у міжнародному праві є така трійка, яка у будь-якій країні користується повним імунітетом від будь-якого переслідування. Це президент, прем'єр і голова МЗС. Наша задача — вирішити питання імунітетів і юридично це можливо", — зазначив міністр закордонних справ України.

Нагадаємо, 6 березня у мережі поширили відео де російські терористи розстріляли українського військового за слова "Слава Україні".

Українські правоохоронці розпочали розслідування розстрілу бійця ЗСУ російськими терористами. Справу розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на жахливе відео розстрілу окупантами українського військовополоненого. Урядовець закликав Міжнародний кримінальний суд розслідувати обставини воєнного злочину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2023 22:49