25 мільйонів жінок прибігають до «підпільних» абортів

29 ВЕРЕСНЯ 2017 11:22

Відсутність доступу до послуг з безпечного переривання вагітності призводить до того, що щорічно 25 мільйонів жінок прибігають до «підпільних абортів», повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

Щороку в результаті ускладнень після абортів майже 50 тисяч жінок помирають і приблизно п'ять мільйонів стають інвалідами. 97 відсотків усіх абортів, що здійснюються без медичного контролю, доводиться на країни Африки, Азії і Латинської Америки.

«Той факт, що жінки і дівчата не мають доступу до послуг з ефективної контрацепції і безпечного аборту, має серйозні наслідки для їх власного здоров'я і здоров'я їх сімей. Такого бути не повинно. Проте, незважаючи на досягнення в області технологій і науки, у світі все ще здійснюється неприпустимо багато небезпечних абортів, від яких страждає і помирає неприпустиме число жінок», - заявила представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Бела Ганатра.

У ВООЗ нагадали, що заборона на аборти не зменшує потребу в них і їх число ніяк не скорочується.

«У країнах з високим рівнем доходу, зокрема в Північній Америці, Західній і Північній Європі, в яких аборти дозволені, а системи охорони здоров'я надійні, показники небезпечних абортів найнижчі у світі», - відмітила Бела Ганатра.

Події, 29.09.2017 11:22