357 мільйонів дітей живуть в зонах конфлікту

06 БЕРЕЗНЯ 2018 15:19

357 мільйонів дітей сьогодні живуть в зонах конфлікту. Це на 75 відсотків більше, ніж в 1990-і роки. Про це в ході дискусії в Женеві, присвяченій положенню дітей, заявила заступник Верховного комісара ООН з прав людини Кейт Гілмор, передає TrueUA з посиланням на UN.  

Вона повідомила, що тільки в 2016 році 43 мільйони дітей в десятках країн потребували гуманітарної допомоги. Тисячі дівчат по всьому світу стали жертвами сексуальної експлуатації та насильства. Багатьох дітей використовують як дешеву або безкоштовної робочої сили, змушують брати участь у бойових діях, калічать і вбивають.  

«Наша жорстокість по відношенню до дітей нам дуже дорого обійдеться - особливо дітям. Нам всім повинно бути соромно», - сказала Кейт Гілмор.  

У понеділок в рамках щорічної сесії Ради з прав людини обговорювалося становище дітей в умовах гуманітарної кризи. Учасники дискусії, зокрема, нагадали, що більше половини всіх біженців в світі - діти.  

25 відсотків дітей шкільного віку живуть в країнах, які знаходяться у важкій гуманітарній ситуації. У багатьох з цих дітей немає можливості ходити в школу, вони не отримують навіть початкової освіти.  

Кейт Гілмор підкреслила, що права дітей повинні бути пріоритетом при прийнятті важливих рішень - завжди і всюди.   

На сьогоднішній день світовій спільноті не вдалося поставити інтереси дітей на перше місце, зазначила Гілмор.

 

Суспільство, 06.03.2018 15:19