4 квітня – Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки

04 КВІТНЯ 2018 09:28

«Я настійно закликаю уряди всіх країн надавати політичну і фінансову підтримку, завдяки якій діяльність, пов'язану з розмінуванням, можна було б продовжувати всюди, де це необхідно. У нашому неспокійному світі діяльність, пов'язана з розмінуванням, є конкретним кроком на шляху до миру», - Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Тема Дня в 2018 році: Забезпечення захисту, миру та розвитку.  

8 грудня 2005 року Генеральна Асамблея постановила офіційно проголосити 4 квітня Міжнародним днем просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов'язаної з розмінуванням, і відзначати його щороку (резолюція 60/97).  

Вона закликала держави за підтримки з боку Організації Об'єднаних Націй та відповідних організацій продовжувати сприяти створенню і розвитку національного потенціалу для здійснення пов'язаної з розмінуванням діяльності в країнах, в яких міни та вибухонебезпечні пережитки війни створюють серйозну загрозу безпеці, здоров'ю та життю цивільного населення або перешкоджають соціально економічному розвитку на національному та місцевому рівнях.  

Тема Дня відображає процес реформ, ініційований Генеральним секретарем ООН, в області архітектури світу і безпеки, включаючи елементи гуманітарної допомоги та сталого розвитку.  

Протягом більше 20 років Служба ООН з питань діяльності, пов'язаної з розмінуванням (ЮНМАС), займається питаннями реагування на потреби людей, чиєму життю загрожують вибухові пристрої, включаючи цивільних осіб, миротворців і гуманітарних співробітників.  

ЮНМАС рятує життя, сприяючи в розгортанні Місій ООН, доставку гуманітарної допомоги, захисту цивільного населення, підтримку добровільного повернення внутрішньо переміщених і біженців. Співробітники

Служби беруть участь в заходах по відновленню спільнот і кампаніях, спрямованих на просування міжнародного гуманітарного права і прав людини.

 

Суспільство, 04.04.2018 09:28