66-й день війни: Генштаб повідомив про ситуацію на усіх напрямках

30 КВІТНЯ 2022 09:11

Росіяни переміщують підрозділи з території Бєлгородської області до району Ізюма. Зокрема, йдеться про підрозділи зі складу Східного військового округу.

Про це пише TrueUA із посиланням на повідомлення Генштабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку противник зосереджує основні зусилля на тому, аби утримати позиції і завдати удару по ЗСУ.

Ворог завдає авіаційних, ракетних ударів та обстрілює об’єкти з артилерії в глибині території України, позицій наших військ вздовж лінії зіткнення та у прикордонних районах. Продовжується перегрупування та посилення угруповань російських військ.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив, без змін.

На Сіверському напрямку росіяни обстріляли позиції українських військ в районах населених пунктів Кіндратівка, Катеринівка, Сваркове та Білокопитове.

Російські підрозділи намагалися вести наступ у напрямку Сулигівки і Довгенького, успіху не мали. Для  прикриття угруповань своїх військ на Харківському та Ізюмському напрямках противник намагається розгорнути сили і засоби ППО.

У Східній операційній зоні ворог продовжує вести наступ на Лиманському (у районах населених пунктів Ямпіль, Озерне, Лиман), Сєверодонецькому, де намагається завершити захоплення Рубіжного, Попаснянському (у напрямку Калинове і Попасної) та Курахівському (Оленівка та Новомихайлівка) напрямках. Успіху немає, бойові дії тривають.

На Запорізькому напрямку не припиняються артилерійські обстріли підрозділів наших військ.

На Південнобузькому напрямку активного ворожого наступу не було. є поодинокі обстріли наших позицій.

На Бесарабському напрямку без суттєвих змін.

На Миколаївському напрямку противник активізував повітряну розвідку в оперативній глибині оборонних позицій ЗСУ, імовірно, для викриття наявності та характеру дій резервів. ЗСУ уразили 10 повітряних цілей: один літак та девʼять БПЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10".

На території Донецької та Луганської областей відбили 14 атак ворога. Знищено одинадцять танків, сім артилерійських систем, двадцять вісім одиниць броньованої техніки та чотирнадцять автомобілів.

Нагадаємо, раніше заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що війна в Україні, ймовірно, не завершиться дипломатичним шляхом, а триватиме до її повної перемоги.

Суспільство, 30.04.2022 09:11