Аббас відмовляється співпрацювати з США

13 ЛЮТОГО 2018 17:21

Як повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News, Палестинська національна адміністрація не буде співпрацювати з США як з посередником у врегулюванні конфлікту з Ізраїлем. Про це заявив палестинський лідер Махмуд Аббас на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним. За словами політика, американська адміністрація вперше здивувала його, коли заявила, що хоче закрити вашингтонське представництво Організації визволення Палестини. Згодом Білий дім переглянув це рішення. Але палестинського лідера чекала ще одна несподівана новина:  

«Пан Трамп нажаль нас здивував - для нас це був ляпас. Я маю на увазі рішення перенести посольство США в Єрусалим і визнати Єрусалим столицею Ізраїлю».  

Аббас уточнив, що якщо відбудеться міжнародна конференція з близькосхідного врегулювання, то палестинська влада хотіла б, щоб її результатом «було створення механізму, при якому США були б не єдиним посередником, а лише частиною групи посередників».  

Нагадаємо, на початку грудня Дональд Трамп прийняв рішення перенести американське посольство з Тель-Авіва до Єрусалиму і визнати це місто столицею єврейської держави, що призвело до загострення ситуації в регіоні. У відповідь на дії Трампа Генасамблея ООН схвалила резолюцію проти зміни статусу Єрусалиму.

 

Політика, 13.02.2018 17:21