Адвокати Саакашвілі: ми очікуємо провокацій від влади, але наша реакція на всі їх дії – сміх

04 ВЕРЕСНЯ 2017 14:16

Сьогодні під час прес-конференції захисники  екс-президента Грузії та екс-губернатора Одеської ОДА, члени політичної ради «Рух народних сил» повідомили про  те, що не має жодних офіційних  заборон у в’їзді Міхеілу СААКАШВІЛІ, повідомляє TrueUA.

Представники СААКАШВІЛІ наголосили, якщо екс-президента Грузії буде відмовлено  у перетині кордону – правозахисники звертатимуться у суд.

ЧИТАЙТЕ: Зустрічати Саакашвілі мають МВС, прикордонники та міграційна служба, - Порошенко

Також ОЛЬГА ГАЛАБАЛА наголосила: «Ми очікуємо провокацій від влади . Але наша реакція на всі їх дії буде – сміх. Нехай з порушниками розбираються правоохоронні органи».

Крім того, у партії «Рух народних сил» адвокат Саакашвілі Маркін ГАЛАБАЛА заявив: «Держава не може заборонити у в’їзді на територію України  М.Саакашвілі, оскільки він не вчиняв жодного злочину, жодного адміністративного правопорушення, його повернення не становить загрози національній безпеці чи громадському порядку. Якщо раптом виникне така ситуація, що 10 вересня,  влада держави чи її правоохоронні органи – СБУ, ДПСУ, міграційна служба винесуть рішення про заборону в’їзду – це означатиме, що вони порушили закон та вчинили злочин передбачений ст. 364 ККУ («Зловживання владою або службовим становищем». Всі ці рішення будуть оскаржені у суді. Всі посадові особи будуть відповідати перед судом)».

Також на прес-конференції зазначалося, що 9 вересня на кордоні буде розгорнуте наметове містечко на підтримку Саакашвілі. Там будуть присутні його однопартійці та прихильники. Люди готові перебувати «під кордоном» стільки часу скільки на це буде потрібно. Люди готові підтримувати свого лідера, оскільки після того як він перетне кордон з Польщею – дороги назад у нього не буде.

Читайте: Хронологія подій про ситуацію із Саакашвілі: розвиток конфлікту

«Наразі М.Саакашвілі перебуває в Євросоюзі, де заручається підтримкою політиків та союзників. Більше того, Євросоюз визнає законність перебування Саакашвілі на їх території з паспортом громадянина України. Саме наявність цього документа є законною підставою перебування на території європейських країн. Тому ніхто нікуди прориватися не буде, оскільки всі дії відповідатимуть закону» - зазначила Ольга Галабала.

Нагадаємо, М. Саакашвілі заявив, що 10 вересня повертається в  Україну через пункт пропуску «Краківець», що на українсько-польському кордоні. 

Події, 04.09.2017 14:16