Фото: Офіс президента

Африканська країна доєдналась до комюніке Саміту миру

Замбія приєдналася до підсумкового комюніке Саміту миру, який проходив у Швейцарії з 15 по 16 червня.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у соцмережі X (Twitter). 

Гарант подякував африканській країні за приєднання до комюніке та наголосив, що Замбія доєдналась до спільних зусиль з досягнення справедливого миру.

"Відзначаємо зростання підтримки Саміту миру та його підсумкового комюніке на всіх континентах, зокрема в Африці. Цінуємо, що Замбія, разом з іншими африканськими країнами, займає чітку позицію на підтримку Статуту ООН, миру та прогресу", — зазначив президент.

За словами Зеленського, формула миру є інклюзивним форматом та дає змогу кожній державі висловитися й зробити свій внесок у досягнення спільних цілей. Він закликав всі миролюбні країни приєднатися до комюніке та реалізації формули миру.

"Разом ми здатні відновити мир, стабільний розвиток і взаємоповагу в міжнародних відносинах", — наголосив гарант.

Варто зазначити, що з 15 по 16 червня у швейцарському Бюргенштоку відбувся Саміт миру. У ньому взяли участь представники понад сотні країн світу і низки міжнародних організацій. Сторони обговорили шляхи реалізації положень формули миру, яку запропонував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 19 червня Зеленський повідомляв, що Антигуа і Барбуда долучилася до підсумкового комюніке Саміту миру, який проходив у Швейцарії. Водночас представники країни не брали участі у Саміті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Політика, 20.06.2024 13:15