Американці випробують тактичну гіперзвукову ракету

19 ЛИПНЯ 2019 12:14

Американські компанії Raytheon і Lockheed Martin в кінці 2019 проведуть перші випробування перспективних гіперзвукових тактичних ракет, розробка яких ведеться в рамках проекту PrSM (Precision Strike Missile, високоточна ракета).

Як повідомляє Defense News, спочатку випробування планувалися на літо поточного року, проте їх довелося перенести через неготовність випробувального стенду.

На озброєнні Армії США стоять оперативно-тактичні ракетні комплекси ATACMS, оснащені ракетами з касетними бойовими частинами. Ракети комплексів ATACMS здатні виконувати польоти на швидкості близько 3 чисел Маха. Ці боєприпаси планується замінити в рамках програми поступової відмови від касетних боєприпасів.

Нова гіперзвукова ракета, що розробляється в рамках проекту PrSM, повинна буде замінити застарілі боєприпаси комплексів ATACMS. Крім того, військові розглядають і можливість використання нового боєприпасу на реактивних системах залпового вогню M270A1 MLRS і M142 HIMARS.

Випробування нової гіперзвукової ракети планується провести на полігоні «Уайт Сендз» в Нью-Мексико. Згідно з планами військових, випробування гіперзвукових боєприпасів планується завершити в 2021 році, після чого один з розробників проекту PrSM отримає контракт на серійне виробництво і поставку ракет. Прийняти на озброєння новий боєприпас планується в 2023 році.

Раніше американська компанія Raytheon оголосила про успішний захист ескізного проекту гіперзвукової ракети DeepStrike, створюваної в рамках програми PrSM. Відповідно до вимог програми новий боєприпас зможе вражати наземні цілі на дальності до 499 кілометрів.

Технології, 19.07.2019 12:14