Американська влада заборонила возити дітей на безпілотних шкільних автобусах

23 ЖОВТНЯ 2018 10:44

Американські транспортні влада заборонила компанії Transdev використовувати безпілотні автобуси для перевезення дітей. Такий сценарій використання підпадає під більш жорсткі правила і повинен бути узгоджений окремо, зазначається в заяві Національного управління безпекою руху на трасах США.

Багато розробників новітніх технологій для безпілотних автомобілів планують використовувати їх або вже використовують в якості громадського транспорту, що пересувається по обмеженій території і конкретними маршрутами.

Це дозволяє значно спростити завдання для алгоритмів, а також не наражати на небезпеку оточуючих людей і автомобілі.

Американська компанія Transdev у вересні запустила тестування безпілотного автобуса EasyMile EZ10 як шкільного автобуса, який розвозив учнів міста Бебкок-Ренч в американському штаті Флорида по домівках або в школу. Він зупинявся в декількох точках посадки і висадки пасажирів і міг перевозити 12 осіб, з яких один був інженером, що стежить за роботою автопілоту.

19 жовтня 2018 року Національні управління безпекою руху на трасах при Міністерстві транспорту США випустило заяву, в якій вимагав негайно припинити використання безпілотного шкільного автобуса. З'ясувалося, що в березні 2018 року управління видало Transdev дозвіл на тестування і демонстрацію безпілотного автобуса, але не в якості шкільного автобуса, - вони підпадають під набагато більш жорсткі федеральні стандарти про безпеку транспортних засобів.

Заступник голови управління Хайді Кінг (Heidi King) заявила, що використання транспортного засобу в ролі, яка не відповідає виданому дозволу, - безвідповідально і неприйнятно. Transdev вже запевнила управління, що припинить неузгоджені випробування.

Суспільство, 23.10.2018 10:44