Фото: Telegram Єрмака

Американські оборонні компанії можуть розпочати роботу в Україні: Єрмак провів важливу зустріч у США

У середу, 6 грудня, глава Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч зі спеціальною представницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Сторони, зокрема, обговорили співпрацю двох країн в оборонній індустрії.

Про це у Telegram повідомив Андрій Єрмак.

За словами очільника ОП, участь у зустрічі також узяли: заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький, Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова, радниця керівника Офісу Президента Дарія Зарівна.

Єрмак наголосив, що в Україні розглядають українсько-американську конференцію оборонних індустрій як початок перспективної та плідної співпраці між ОПК двох країн. Це відкриє шлях до нового, відродженого українського оборонно-промислового комплексу, здатного задовольнити наші потреби у військовій техніці та зброї для перемоги у війні з Росією.

"Держава готова надати всю необхідну підтримку для роботи американських оборонних компаній у нашій країні, створити умови для того, щоб вони почали копродукцію в Україні та з вітчизняними виробниками", — написав чиновник.

За словами Єрмака, крім того, обговорювалася необхідність посилення системи протиповітряної оборони України, що також сприятиме створенню кластерів оборонної та іншої промисловості.

Нагадаємо, напередодні голосування у Конгресі щодо фінансування України до США прибули керівник Офісу президента Андрій Єрмак, міністр оборони України Рустем Умєров та спікер Верховної ради Руслан Стефанчук. Вони перебувають там з офіційним візитом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.12.2023 22:13