Фото: сайт президента

Голосування у Конгресі щодо фінансування України: Єрмак, Умєров та Стефанчук прибули до США

Напередодні голосування у Конгресі щодо фінансування України до США прибули керівник Офісу президента Андрій Єрмак, міністр оборони України Рустем Умєров та спікер Верховної ради Руслан Стефанчук. Вони перебувають там з офіційним візитом.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Варто відзначити, що Єрмак вже виступив в Інституті миру США.

"Вже 649 днів Україна бореться за свободу. Ми зірвали плани російського бліцкригу. Ми встояли. Українці дуже вдячні всім, хто допоміг нам залишитися суверенною та незалежною державою", — сказав він.

Керівник Офісу президента наголосив, що Росія сьогодні намагається роздмухувати конфлікти в різних країнах і потрібно цьому запобігти. Єрмак також нагадав про українську формулу миру, яка пропонує комплексну відповідь на виклики у сфері безпеки.

"Вона повертає у світ справедливість. Це українська формула, але співавторами плану миру на її основі мають стати всі. Ми перетворюємо добру волю на добру дію", — зауважив Єрмак.

За словами глави ОП, відповідальні держави, які поважають міжнародне право, мають залишатися єдиними та відданими справі про порятунок миру. При цьому запобігти війні можна лише шляхом надання Україні надійних багатосторонніх гарантій безпеки.

Нагадаємо, у секретному брифінгу в Сенаті США не братиме участь український президент Володимир Зеленський. Раніше він мав намір виступити перед американськими сенаторами.

Раніше Financial Times писав, що суперечки в середині Євросоюзу ставлять під загрозу надання Україні пакету допомоги у 50 мільярдів євро. Остаточне рішення щодо бюджету країни-члени ЄС мають ухвалити на саміті 14-15 грудня. Суперечки всередині ЄС щодо допомоги Україні ставлять під загрозу ключові обіцянки Києву, які вони дали декілька місяців тому, коли потік американської фінансової та військової підтримки України зупинився через політичні розбіжності в Конгресі.

За даними NBC News, переговори про безпеку американського кордону в Конгресі США між Демократичною та Республіканською партіями США зайшли у безвихідь. Це загрожує блокуванням нового пакету допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.12.2023 23:29