Американські ВМС випробують вантажні безпілотники

07 ГРУДНЯ 2018 16:38

ВМС США оголосили про намір провести в 2019 році масштабні випробування вантажних безпілотних літальних апаратів, які повинні будуть доставляти різні вантажі на кораблі в море.

Як повідомляє Flightglobal, випробування проводитимуться в березні 2019 року в реальних, а не полігонних, умовах біля узбережжя морської бази «Патаксент-Рівер» в Меріленді. Взяти участь в перевірках зможуть розробники безпілотних апаратів з вертикальними зльотом і посадкою.

Кораблі, що знаходяться відносно недалеко від узбережжя, можуть періодично вимагати поставки провізії, медикаментів або боєприпасів. Доставка важких вантажів в таких випадках вирішується за допомогою вертольотів або транспортних літаків, які було б невигідно використовувати для перевезення невеликих легких упаковок. В останньому випадку військовим можуть стати в нагоді невеликі дрони, здатні сідати навіть на палубу кораблів, які не підготовлених до прийняття літальних апаратів.

Згідно з вимогами ВМС США, в випробуваннях братимуть участь безпілотники з вертикальними зльотом і посадкою здатні перевозити не менше 9,1 кілограма вантажів. Апарати повинні бути здатні функціонувати в повністю автономному режимі, включаючи зліт, політ до заданого корабля і посадку на палубу. Швидкість польоту апаратів повинна бути не менше 74 кілометрів на годину, а висота польоту - не більше 600 метрів над рівнем суші.

Під час випробувань безпілотник з вантажем повинен буде з сухопутної бази долетіти до корабля, розташованого на відстані до 46 кілометрів і йде зі швидкістю від трьох до п'яти вузлів. Підлетівши до корабля безпілотник повинен буде кружляти навколо нього не менше десяти хвилин, а потім в повністю автономному режимі здійснити посадку на палубу. Через деякий час апарат з вантажем повинен буде злетіти і повернутися на місце старту. За підсумками випробувань один або кілька учасників отримають контракт на поставку безпілотників для подальших перевірок.

У травні минулого року повідомлялося, що Армія США спільно з Корпусом морської піхоти має намір замовити розробку сімейства вантажних безпілотників, які будуть використовуватися як для доставки боєприпасів бійцям на полі бою, так і перевезення вантажів на військові бази.

На думку військових, бійці зможуть перекладати частину свого вантажу на вантажних дронів. Ці апарати зможуть перевозити до 227 кілограмів. Це будуть середні безпілотники в сімействі, яке також включить в себе апарати вантажопідйомністю 22,7 і 2268 кілограмів. Все безпілотники будуть здатні на вертикальні зліт і посадку.

Технології, 07.12.2018 16:38