Фото: НАЗК

Працює у зоні виробництва "шахедів": американську компанію внесли до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло американського виробника вогнетривких виробів Allied Mineral Products, LLC до переліку міжнародних спонсорів війни. Компанія працює у зоні виробництва "шахедів".

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначається, що компанія продовжує працювати в Росії, утримувати там свої виробничі потужності та сплачувати податки на сотні тисяч доларів до бюджету агресора.

Allied Mineral Products, LLC в Російській Федерації представлена ТОВ "Аллайд минерал продактс рус". У 2022 році компанія сплатила 772 тисячі доларів США податків до бюджету РФ. З квітня 2022 року виробник імпортував до країни-агресора продукції на 3,5 мільйона доларів.

До того ж виробництво ТОВ "Аллайд минерал продактс рус" розташоване у спеціальній економічній зоні "Алабуга" (Росія, Татарстан — ред.). Відомо, що це спеціальна економічна зона, яка є кластером для виробництва БпЛА Shahed-136. Відповідно, будь-яке підприємство, що працює в межах "Алабуги", потенційно може бути залучене до виготовлення військової продукції або матеріалів для неї.

За даними НАЗК, з початку повномасштабного вторгнення РФ, компанія Allied Mineral Products імпортувала 13 тонн продукції, частину з якої можуть використовувати для виробництва БпЛА. Зокрема, серед товарів фігурує "мулліт", який використовується як для виробництва вогнетривких матеріалів, так і для виробництва мулітової кераміки. 

Таким чином, компанія Allied Mineral Products продовжує свою діяльність на території держави-терориста Росії та підтримує функціонування спеціальної-економічної зони "Алабуга".

Нагадаємо, на початку січня Національне агентство з питань запобігання корупції внесло виробника і постачальника морепродуктів Viciunai Group, більш відомого під брендом Vici, до переліку міжнародних спонсорів війни. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, представники Viciunai Group обіцяли, що компанія вийде з російського ринку. Натомість Vici не зупинила свої потужності у Російській Федерації та залишається одним із найулюбленіших брендів російських споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.02.2024 17:56