Арештовано літак колаборанта, який той хотів передати РФ після захоплення півдня України, – ДБР

28 ВЕРЕСНЯ 2022 12:03

Працівники Держбюро розслідувань повідомили про підозру директору підприємства цивільної авіації за колабораційну діяльність. Під час обшуків на території, яку орендувало підприємство, ДБР виявило пасажирський літак АН-140-100.

Як йдеться у повідомленні пресслужби відомства, фігурант планував передати це повітряне судно загарбникам, пише TrueUA.

На літак накладено арешт. Його буде передано Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). 

"Встановлено, що після повномасштабного вторгнення РФ, директор одного з українських підприємств цивільної авіації втік до тимчасово окупованого Криму, де почав співпрацювати з представниками держави-агресора. Бізнесмен планував налагодити авіабізнес й на нових тимчасово окупованих територіях України. При цьому він сподівався, що "русскій мір" пошириться на всі південні та східні області України. Колаборант обіцяв керівнику окупаційної влади одного з тимчасово захоплених регіонів передати пасажирський літак АН-140-100, який на праві власності належить його компанії та знаходиться на підконтрольній Україні території. Також підприємець запевнив, що домовиться з бізнес-партнерами про передачу ще трьох літаків компанії, які перебувають на території РФ", – повідомило ДБР.

Крім літака, під час обшуків в одному з офісів підприємства на правоохоронці викрили працюючий колцентр, який можливо пов’язаний з незаконною діяльністю фігуранта, а за місцем його мешкання предмети з радянською символікою, пропагандистські флаєри та газети РФ. 

Бізнесмену заочно повідомлено про підозру за колабораційну діяльність (ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ДБР затримало чиновника КМДА, який шантажував столичних перевізників й брав з них данину.

Війна, 28.09.2022 12:03