Фото: соцмережі

Армія Ізраїлю зачищає міста від бойовиків ХАМАСу

Військові Ізраїлю зайшла до всіх міст на кордоні із Сектором Газа, які сьогодні контролювали бойовики угрупування ХАМАС. На півдні продовжуються бойові дії в 22 місцях, у тому числі в Беєрі та Офакімі.

Про це повідомляє The Times of Israel з посиланням на брифінг речник Армії оборони Ізраїлю Даніеля Хагарі.

За його словами, війська зайшли у всі міста на кордоні із Сектором Газа та працюють над зачисткою кожного з них. До самого кордону перекидаються чотири дивізії, які приєднаються до 31 батальйону. Кількість заручників та вбитих солдатів не повідомляється.

Наступ Сектору Газа на Ізраїль: що відомо

У суботу, 7 жовтня, на Ізраїль зі сторони Сектору Газа було випущено десятки ракет. Масований обстріл тривав близько 30 хвилин

Також на півдні Ізраїля відбуваються зіткнення армії з бойовиками Сектору Газа. За попередніми даними, Тель-Авів втратив контроль над однією зі своїх баз. Зазначається, що бойовики руху ХАМАС також захопили поліцейську дільницю у місті Сдерот та взяли в полон військових ізраїльської армії (кількість невідома).

Ізраїльська армія почала завдавати ударів у відповідь по Сектору Газа. Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю повідомило, що щонайменше 100 людей загинули й 908 людей отримали поранення внаслідок бойових дій з представниками терористичної організації ХАМАС на південні та центральні райони Ізраїлю. Водночас у Палестині заявляють про 198 загиблих і 1 610 поранених з початку ракетних атак Ізраїлю.

ХАМАС закликав арабське населення Ізраїлю приєднуватися до "великої революції" і повідомив про знищення кількох одиниць військової техніки ізраїльської армії.

Армія Ізраїля оголосила про стан "готовності до війни". Як пишуть ЗМІ, за перші 20 хвилин операції з Сектору Газа було випущено п'ять тисяч ракет та боєприпасів. Ізраїль оголосив про призов резервістів.

Своєю чергою прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньягу заявив, що після ранкової атаки ХАМАСу Ізраїль перебуває у стані війни. Бойовики із Сектору Газа заплатять за агресію високу ціну.

Президент Володимир Зеленський відреагував на бойові дії, які розпочалися в Ізраїлі. Глава держави сподівається, що порядок буде відновлено й терористи будуть знищені. За словами президента, у світі не можна давати жодного шансу терору, бо терор завжди є злочином не просто проти однієї країни чи його конкретних жертв, а проти людяності як такої та всього нашого світу.

У США засудили напад бойовиків ХАМАСу на Ізраїль. У Пентагоні заявили, що готові надати зброю ізраїльській армії для самозахисту. Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден зателефонував прем’єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу. Американський лідер заявив, що підтримує Ізраїль у ситуації з атакою палестинських бойовиків.

Нагадаємо, Міністерство зовнішніх справ України створило оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 07.10.2023 20:25