фото: uatv.ua

Артисти-зрадники залишаться без нагород: у Раді зареєстрували важливий законопроєкт

Україна розпочала активну роботу проти зрадників держави. У Верховній раді з'явився законопроєкт, який дозволить позбавляти державних нагород артистів-зрадників України.

Про це у своєму Telegram повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Нарешті у нас з‘явиться механізм позбавлення державних нагород артистів, які зарекомендували себе як зрадники. Депутати взяли напрацювання МКІП і зареєстрували відповідний законопроєкт", – написав Ткаченко.

Також, за словами міністра, депутати взяли за основу законопроєкт МКІП про "депушкінізацію" – "в частині процедури виведення з реєстру монументів радянського та тоталітарного минулого, щоб прибирати їх з публічного простору".

За інформацією Ткаченка, разом з депутатами в робочій групі працюватимуть над ширшим законом про подальшу деколонізацію, сувернізацію та позбавлення тоталітарного минулого культурного простору України.

Нагадаємо, 7 січня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким вводить в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо санкцій проти низки артистів Російської Федерації терміном на 10 років.

Згідно з документом, підсанкційним особам заблокують їхні українські активи. Крім цього, з ними припинять торгові операції, анулюють усі ліцензії чи дозволи, заборонять вчинення угод з цінних паперів та передачу авторських прав.

Політика, 21.01.2023 09:47