Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Атака дронів з Півночі: на Київщині та в деяких областях оголошено повітряну тривогу

У п’ятницю, 14 червня, вдень у повітряному просторі деяких областей України зафіксовано ворожі БпЛА. Сили протиповітряної оборони працюють по цілях.

Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації.

"Київська область! Перебувайте в укриттях до кінця повітряної тривоги. Подбайте про власну безпеку", — йдеться в повідомленні.

Київська обласна влада також закликала дотримуватися інформаційної тиші, не фіксувати та не викладати в мережу роботу наших захисників.

Своєю чергою, Повітряні сили Збройних сил України попередили про ракетну небезпеку на території Київської області.

"Увага! Активність ворожої тактичної авіації  на північно-східному напрямку! Загроза застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей!" — зазначили також українські військові о 13:36.

Мапа повітряних тривог станом на 13:53 в Україні мала такий вигляд:

Мапа повітряних тривог

Варто відзначити, що впродовж цієї доби вже тричі оголошували повітряну тривогу на території всієї України. Попри це, загрози від рашистів і надалі тривають.

До того ж у Хмельницькій області спалахнула пожежа на об’єкті інфраструктури. Це відбулося після нічної атаки окупантів, коли в цьому регіоні щонайменше двічі лунали вибухи.

Нагадаємо, що в ніч на п’ятницю, 14 червня, російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні. Вони застосували ракети різних типів і ударні БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили сім ракет (із 14) і всі 17 безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2024 13:55