Скріншот з відео

Атака на аеродром у Курську: стало відомо, хто проводив спецоперацію разом з СБУ

У ніч на 27 серпня військова контррозвідка Служби безпеки України атакувала аеродром у російському Курську, де розміщуються літаки та протиповітряна оборона окупантів. Спецоперація була проведена у співпраці з бійцями Російського добровольчого корпусу.

Про це йдеться у повідомленні РДК.

"Російський добровольчий корпус радий розповісти про чергову, максимально успішну атаку, проведену спільно з військовою контррозвідкою СБУ в Курській області", — повідомляють у військовому формуванні..

Зазначається, що у ніч на 27 серпня вони вдарили безпілотниками по військовому об'єкту: аеродрому з "путінськими стерв'ятниками".

Що було знищено під час атаки на Курськ

У РДК зазначають, що було знешкоджено всі намічені цілі.

"Наголошуємо: законні цілі, які несли горе і смерть мирним українським містам. Уражено й елементи ППО, яка прикривала літаки катів", — заявили в РДК.

Бійці наголосили, що російська ППО не прикрила військовий об'єкт, а натомість влучила в житловий будинок Курська.

Там уточнили, що губернатор Курської області Роман Старовойт збрехав про атаку дрона по будинку, а Міноборони Росії взагалі намагалося відмовчатися про цей інцидент.

Атака на аеродром у Курську

Вночі 27 серпня у Курську пролунали вибухи. Місцеві жителі у соцмережах писали, що також чули автоматні черги. Пізніше у мережі були опубліковані кадри з моментом вибуху, на них зафіксований яскравий спалах у нічному небі.

Старовойт підтвердив, що Курськ намагалися атакувати дронами. Проте він лише заявив, що нібито один дрон влучив у багатоповерхівку.

Нагадаємо, раніше СБУ підтвердила у коментарі журналістам, що 16 дронів-камікадзе військових контррозвідників відпрацювали по чотирьох літаках Су-30 та одному МіГ-29, які базувалися на Курському аеродромі. Також серед уражених цілей — радари комплексу С-300 та два "Панцирі".

У ніч з 29 на 30 серпня безпілотники атакували аеродром біля російського Пскова, внаслідок чого було знищено чотири та пошкоджено ще кілька літаків Іл-76 у Пскові. Відповідну інформацію підтвердили в українській розвідці.

У нещодавньому звіті американського Інституту вивчення війни вказувалося, що удари по тилових районах Російської Федерації можуть загрожувати стабільності оборони окупантів на багатьох критичних ділянках фронту. Атаки на російський тил погіршують моральний дух окупаційних військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 01:25