Місце з падіння літака 18 січня 2023 року. Фото з соцмереж

Авіакатастрофа гелікоптера в Броварах: у МВС анонсували зміни у Держслужбі з надзвичайних ситуацій

Міністерство внутрішніх справ України найближчим часом опублікує результати внутрішніх перевірок у Державній службі з надзвичайних ситуацій. Міністр Ігор Клименко анонсував зміни, після того, як Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід п'ятьом посадовцям ДСНС у справі про авіакатастрофу гелікоптера в Броварах, у якій загинуло керівництво МВС.

Про це у Telegram повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ. У відомстві обіцяють прийняти рішення вже незабаром.

"Щодо ДСНС. Найближчим часом оприлюднимо результати внутрішніх перевірок. Будуть зміни", — написав Клименко.

Авіакатастрофа у Броварах

Вранці 18 січня у Броварах поруч із дитячим садком та житловим будинком впав гвинтокрил.

У будівлях перебували люди, а на борту літального апарату — керівництво Міністерства внутрішніх справ: очільник МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович та інші. 

Монастирський, Єнін, Лубкович

Загиблі посадовці МВС: Денис Монастирський, Євгеній Єнін, Юрій Лубкович

За останніми даними загинули 14 людей, з них одна дитина. Отримали поранення 25, з них — 11 дітей. Одразу після трагедії Кабмін створив робочу групу для розслідування авіакатастрофи.

Силовики повідомляли, що спершу розглядали кілька версій трагедії, серед яких: порушення правил польоту; технічна несправність гелікоптера; умисні дії щодо знищення транспортного засобу. У березні в МВС повідомили, що залишаються робочими три основні версії авіакатастрофи. Йдеться про порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера та умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

"Чорну скриньку", знайдену на місці падіння гелікоптера з керівництвом МВС в Броварах, розшифровували у Франції. Її матеріали передали українському слідству. Після авіакатастрофи у Броварах в МВС заборонили всім керівникам користуватися під час воєнного стану авіаційним транспортом — гелікоптерами та літаками.

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій відсторонила від виконання обов’язків осіб, які отримали підозри у справі щодо авіакатастрофи гвинтокрила у Броварах, під час якої загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Слідчі ДБР з'ясували, що посадовці порушили правила безпеки польотів гелікоптера, через що літальний апарат зазнав катастрофи. У відомстві наголосили, що надали усі необхідні для розслідування матеріали та всіляко сприяють об'єктивному і прозорому розслідуванню трагедії

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.08.2023 21:36