Австралійський марсохід вирушить на Місяць у 2026 році у спільній місії з НАСА

13 ЖОВТНЯ 2021 19:49

NASA заявило, що угода з Австралією розширює коаліцію країн, які підтримують повернення людства на Місяць за програмою « Artemis».

Повідомляє TrueUA, з посиланням на CNN.

Австралія підписала угоду з NASA про розробку невеликого марсохода, який матиме можливість збирати місячні породи та пил і повертати їх на місячний апарат, керований NASA.

Очікується, що місячний ґрунт, або реголіт, буде містити кисень у формі оксиду і - за допомогою окремого обладнання - NASA прагне витягнути кисень із зразків. "Це ключовий крок до встановлення сталої присутності людини на Місяці, а також підтримка майбутніх місій на Марс", - йдеться в заяві австралійського уряду. 

Угода, яка включає внесок у розмірі 50 мільйонів австралійських доларів (37 мільйонів доларів), є частиною ініціативи Австралії «Місяць на Марс».

Адміністратор NASA Білл Нельсон заявив, що угода з Австралією розширює коаліцію країн, які підтримують повернення людства на Місяць за програмою «Artemis».

"Працюючи разом з Австралійським космічним агентством та нашими партнерами по всьому світу, NASA відкриє для себе нові відкриття та здійснить більше досліджень за допомогою програми" Artemis", - йдеться у заяві Нельсона.

Мета Artemis - висадити першу жінку та наступного чоловіка на Місяць до 2024 року - хоча цей термін може перенестись через проблеми з скафандрами, йдеться у звіті NASA.

Artemis спирається на партнерські відносини, як міжнародні, так і комерційні, для створення стійкої та тривалої присутності людей на Місяці та навколо нього. 

Світ, 13.10.2021 19:49