Фото: Facebook Karl Nehammer

Австрія всупереч нейтралітету виділила фінансування для України: на що спрямують кошти

Уряд Австрії оголосив про фінансування обладнання для розмінування території України. Йдеться про загальну суму 2 млн євро.

Про це повідомляє Ö24.

Канцлер Австрії Карл Негаммер повідомив, що Австрія виділить два млн євро до Міжнародного трастового фонду (ITF). Гроші на обладнання для розмінування надійдуть з Іноземного фонду допомоги в надзвичайних ситуаціях МЗС Австрії.

"Все залишається як і раніше: жоден австрійський солдат не ступить на українську землю, доки вона є зоною бойових дій. Ми допоможемо з фінансовою підтримкою для розмінування", — заявив Негаммер.

Раніше в Австрії виникли дебати з приводу виділення цих коштів. Міністерка оборони Клаудія Таннер виступала проти участі держави в розмінуванні України до завершення бойових дій, вважаючи це порушенням конституційного нейтралітету. Таннер вважала, що допомога в розмінуванні повинна надаватись лише після завершенні війни. Проти будь-якої участі Австрії у допомозі Україні з розмінуванням виступили також в опозиційній ультраправій Австрійській партії свободи.

Нагадаємо, Україна отримає від Австрії всесторонню підтримку на її шляху до членства у Європейському Союзі. Усі країни повинні бути солідарними у цьому питанні.

Також в Австрії пообіцяли виконати ордер Міжнародного кримінального суду. Тамтешні правохоронці заарештують російського президента Володимира Путіна у разі, якщо він опиниться на території країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.05.2023 14:16