Фото: "Букви"

Ордер на арешт Путіна: в Австрії зробили нову заяву про рішення Міжнародного кримінального суду

В Австрії пообіцяли виконати ордер Міжнародного кримінального суду. Тамтешні правохоронці заарештують російського президента Володимира Путіна у разі, якщо він опиниться на території країни.

Про це заявила міністр у справах ЄС та конституції в уряді Австрії Кароліна Едтштадлер в коментарі виданню Tagesspiegel.

Австрія буде дотримуватися своїх зобов'язань з міжнародного права та кримінального права. 

"Я була суддею у кримінальних справах на своїй цивільній роботі, і видача міжнародного ордера на арешт від ICC (Міжнародний кримінальний суд, — ред.) означає, що якщо він вступить на австрійську землю, має бути здійснений арешт", — розповіла вона.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Раніше очільник Офісу генпрокурора України Андрій Костін заявив, що російський президент Володимир Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконної депортації та переміщення українських дітей. Тепер Путіна мають заарештувати за межами Росії та передати до міжнародного суду.

Також повідомлялось, що можливість перебувати в інших країнах світу для російського диктатора Володимира Путіна стала проблемною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.04.2023 14:33