Автосалон у Франкфурті: німецькі автовиробники роблять ставку на електромобілі

13 ВЕРЕСНЯ 2017 10:12

Міжнародний автосалон у Франкфурті відкрився 12 вересня для представників ЗМІ. На виставці, що триватиме до 24 вересня, мають представити загалом 228 світових автопрем'єр.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.  

На Міжнародному автосалоні (IAA) у Франкфурті-на-Майні німецькі автовиробники намагатимуться згладити наслідки «дизельного скандалу» для свого іміджу та зроблять ставку на електромобілі.   

Автосалон відкрився для представників ЗМІ у вівторок, 12 вересня. У четвер, 14 вересня, він буде офіційно відкритий канцлером ФРН Анґелою МЕРКЕЛЬ (Angela MERKEL) - спершу для для фахової публіки, а з суботи, 16 вересня, його зможуть відвідати усі бажаючі.  

Цього року в автосалоні у Франкфурті візьмуть участь 994 експоненти. Як повідомили організатори, під час заходу буде представлено 228 світових автопрем'єр.  

Автоконцерн Volkswagen заявив про наміри інвестувати 20 мільярдів євро в розвиток електромобілів та до 2025 року запропонувати 80 нових моделей з електричним двигуном.   

А до 2030 року VW має намір представити електроверсію кожної моделі своїх автомобілів, яких зараз налічується близько 300, зазначив керівник Volkswagen Маттіас МЮЛЛЕР (Matthias MÜLLER).  

Керівник концерну Daimler Дітер ЦЕТШЕ (Dieter ZETSCHE) заявив, що популярна модель Smart до 2020 року у Європі та США, а згодом - і в решті світу, буде доступною для купівлі лише з електричним двигуном.   

Згідно з планами автовиробника, до 2022 року увесь модельний ряд Daimler матиме електричні версії.  

BMW до 2025 року збирається запропонувати ринку 12 моделей авто з електричними двигунами.   

На автосалоні у Франкфурті BMW представить свій електромобіль i-Vision з кузовом типу купе, який матиме запас ходу в 600 кілометрів.   

У компанії розраховують, що ця модель успішно конкуруватиме з автомобілями американської Tesla, яка не представлена на автосалоні у Франкфурті.   

Автосалон триватиме до 24 вересня.

 

Технології, 13.09.2017 10:12