Фото: Генштаб ЗСУ

"Азов" повернув під контроль частину села Нью-Йорк й показав кадри з міста

У селищі Нью-Йорк, що у Донецькій області, спільно з суміжними підрозділами ведуть бої військові 12-й бригади спеціального призначення "Азов". Бригада була залучена до оборонних і наступальних дій безпосередньо у цьому населеному пункті та його околицях.

Як повідомляє прес-служба "Азову", на момент залучення бригади до бойових дій на напрямку ситуація на лінії бойового зіткнення була катастрофічною.

"Завдяки високому бойовому духу, мужності та професіоналізму бійців бригади, "Азову" вдалось стабілізувати ситуацію, повернути під контроль частину Нью-Йорку і деблокувати Сили оборони, які знаходились у ворожому оточенні", — йдеться у повідомленні.

Так, наразі ситуація залишається напруженою. Водночас за добу окупанти здійснюють до 15 штурмів у зоні відповідальності бригади, але, попри надважкі бої, бійці "Азову" тримають оборону та успішно контратакують. За даними прес-служби бригади, Сили оборони контролюють частину населеного пункту Нью-Йорк. 

"Ворог неодноразово заявляв, що повністю окупував Нью-Йорк. Проте це чергова маніпуляція окупантів. Просимо ЗМІ та суспільство не довіряти ворожій пропаганді щодо дій Сил оборони. Вірте в "Азов" і допомагайте війську всіма силами", — зауважили військові.

Нагадаємо, раніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що за минулу добу було зафіксовано 181 бойове зіткнення. Найгарячіша ситуація була на Покровському і на Курахівському напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2024 11:13