Фото: прес-служба бригади "Азов"

Командир "Азова" пояснив, чим його обурив обмін полоненими 24 серпня

Командир бригади Нацгвардії "Азов" полковник Денис Прокопенко обурився обміном полоненими, який пройшов 24 серпня. Серед звільнених захисників не було жодного азовця.

Відповідний пост Прокопенко опублікував на своїй сторінці в Facebook. Військовий наголосив, що місця для полонених азовців, які вже понад два роки чекають на обіцяні обміни, у цій формулі не знайшлося.

"Попри те, що в Україні існує колосальний запит від суспільства на повернення тих, хто у 2022 році у Маріуполі зробив все, аби Україна взагалі продовжила існування і сьогодні святкувала День Незалежності, а не "день народного единства", — написав Прокопенко.

Командир "Азова" нагадав, що полонені росіяни самі просили обміняти їх на азовців.

"Попри те, що українська переговорна група мала колосальний важіль впливу під час цього обміну, виступаючи з позиції сили. Усім цим не скористались. У сьогоднішньому обміні вкотре немає жодного азовця. Дорогоцінний шанс та час втрачені", — додав Денис Прокопенко.

Варто зазначити, що 24 серпня у День Незалежності Україна провела масштабний обмін полоненими із Російською Федерацією. На Батьківщину повернулися 115 українських воїнів.

Раніше з'явилися перші фото масштабного обміну військовополоненими між Україною та Російською Федерацією, який відбувся на День Незалежності.

Нагадаємо, раніше уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що найближчим часом обміну полоненими у форматі "всіх на всіх" із Росією не відбудеться. Проте українська сторона робить все можливе щоби великі обміни полоненими відбулися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2024 22:49