Фото: Twitter Джо Байдена

Байден анонсував нові санкції США проти Росії до річниці вторгнення в Україну

Президент США Джо Байден повідомив, що його країна оголосить нові економічні обмеження проти Росії. Це станеться цього тижня.

Таку заяву зробив очільник США під час свого виступу у Польщі, де він перебуває 21 лютого з офіційним візитом.

"Ми оголосимо про додаткові санкції цього тижня разом із нашими партнерами. Притягнемо до відповідальності усіх, хто підтримує цю війну. Забезпечимо справедливий суд над тими, хто винен у злочинах проти людяності", — сказав він.

Байден також заявив, що США разом з партнерами продовжуватимуть підтримувати Україну у її боротьбі за свободу.

"Наша підтримка України непохитна. НАТО не відступить. Ми не втомимося допомагати Україні. Жага Путіним влади зазнає поразки. Народ України переможе, а ми завжди, як і раніше, стоятимемо на сторожі демократії й свободи. НАТО не буде розділеним. Жорстокість ніколи не придушить волю вільних, Україна ніколи не буде перемогою Росії", — наголосив американський лідер.

Нагадаємо, у понеділок, 20 лютого, президент США Джозеф Байден відвідав Україну. Під час свого візиту президент США пообіцяв надати Україні черговий пакет військової допомоги на $500 млн. За словами Байдена, цього разу Штати передадуть системи HIMARS, протитанковий ракетних комплексів JAVELIN тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2023 19:15