Фото: Twitter Джо Байдена

"Київ гордо стоїть, він вільний": Байден у Польщі дав чергового ляпаса Путіну

Президент США Джо Байден 21 лютого перебуває з візитом у Польщі. Прямо зараз він проводить прес-конференцію.

На початку свого виступу він пригадав свій вчорашній візит до Києва. Американський лідер запевнив, що столиця України стоїть і вона вільна.

"Рік тому всі думали, що Київ упаде. Я приїхав із Києва — можу вас запевнити, він стоїть. Він гордо стоїть. І живе духом свободи", — сказав президент США й додав, що від Херсона до Харкова українці борються та відвойовують території.

Байден запевнив, що підтримка України з боку західних партнерів є непохитною.

"Наша підтримка України непохитна. НАТО не відступить. Ми не втомимося допомагати Україні. Жага Путіним влади зазнає поразки. Народ України переможе, а ми завжди, як і раніше, стоятимемо на сторожі демократії й свободи. НАТО не буде розділеним. Жорстокість ніколи не придушить волю вільних, Україна ніколи не буде перемогою Росії", — наголосив американський лідер.

Він додав, що український народ сміливий та сильний, а президент України Володимир Зеленський показав свою мужність.

"Ми бачимо людину, яка бореться, яка показує свою мужність і силу. Це — Президент Зеленський. І вся демократія стала сильнішою, а не слабшою, як думав Путін", — зазначив президент США. 

Байден зазначив, що зараз відбувається переломний момент в історії, який визначить майбутнє десятиліття для людей усього світу.

"Це вибір між надією та страхом, свободою та неволею, обмеженнями та можливостями. Немає солодшого слова, ніж "свобода". На цьому побудовано Америку. Нехай Бог благословить Героїв України та всіх тих, хто захищає свободу по всьому світу", — наголосив американський лідер.

Нагадаємо, у понеділок, 20 лютого, президент США Джозеф Байден відвідав Україну. Під час свого візиту президент США пообіцяв надати Україні черговий пакет військової допомоги на $500 млн. За словами Байдена, цього разу Штати передадуть системи HIMARS, протитанковий ракетних комплексів JAVELIN тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.02.2023 18:50