Фото: соцмережі

Байден несподівано заговорив про незалежність Палестини від Ізраїлю

Палестина має отримати повну незалежність після закінчення військової операції Ізраїлю у Секторі Гази. Це може принести мир на Близький Схід.

Про це в авторській статті для The Washington Post написав президент США Джо Байден.

За його словами, палестинський народ заслуговує власної держави і майбутнього, вільного від ХАМАС.

"Рішення про дві держави — два народи, що живуть пліч-о-пліч в умовах рівних свобод, можливостей і гідності, — ось куди має привести шлях до миру", — заявив Байден. 

На його думку, це "єдиний спосіб" забезпечити стабільний мир для ізраїльтян і палестинців.

"Коли Ізраїль покінчить з угрупованням ХАМАС, території Західного берега річки Йордан і Сектор Гази мають бути об'єднані під управлінням оновленої Палестинської адміністрації. Він також висловився за те, щоб всі сторони, в тому числі міжнародне співтовариство зайнялися вирішенням проблеми двох держав. Газа більше ніколи не має використовуватися як платформа для тероризму", — підкреслює Байден. 

Також, за його словами, насильство проти палестинців на Західному березі має бути припинене, а ті, хто вчиняє насильство, мають бути притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, у найбільшому госпіталі Гази ізраїльською армією був виявлений командний центр ХАМАСу. Там зберігалася зброя та бойове спорядження бойовиків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.11.2023 20:31