Фото: соцмережі

Військові Ізраїлю виявили у найбільшому госпіталі Гази командний центр ХАМАСу

У найбільшому госпіталі Гази ізраїльською армією був виявлений командний центр ХАМАСу. Там зберігалася зброя та бойове спорядження бойовиків.

Про це повідомляє Reuters.

За даними джерела, йдеться про лікарню Аль-Шифа: саме вона стала головною ціллю ізраїльських військ у Газі. ЦАХАЛ повідомляв, що саме під лікарнею, у тунелях, "б'ється серце" операцій бойовиків ХАМАСу. Натомість бойовики відкинули звинувачення й звинуватили Ізраїль в "брехні та дешевій пропаганді".

Своєю чергою речник армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) контрадмірал Даніель Хагарі розповів, що військові продовжують проводити обшуки у лікарні. В одному відділенні лікарні "солдати виявили оперативний командний центр і технологічні ресурси, що належать ХАМАС, що свідчить про те, що терористична організація використовує лікарню в терористичних цілях".

Нагадаємо, 13 листопада стало відомо, що бойовики ХАМАСу втратили контроль над Сектором Гази. Терористи, за словами міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта, відступають на південь. У мережі опублікували фото бійців з прапорами Ізраїлю в залі парламенту ХАМАСу в Газі.

Раніше ізраїльські військові підірвали будівлю парламенту у Секторі Гази, якою користувалися бойовики ХАМАСу.

Згодом Рада Безпеки ООН схвалила резолюцію із закликом до гуманітарних пауз у Секторі Гази. Це допоможе забезпечити доступ допомоги мирним жителям у Секторі Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.11.2023 11:13