На фото: винищувач F-16 скидає JSOW. Фото: "Вікіпедія"

Байден оголосив про надання Україні крилатих далекобійних авіабомби JSOW: що про них відомо

У четвер, 26 вересня, Сполучені Штати Америки анонсували пакет військової допомоги для України на 7,9 мільярда доларів. Зокрема, цей пакет містить крилаті авіаційні бомби Joint Stand-off Weapon.

Як повідомляє офіційний сайт Білого дому, чинний президент США Джозеф Байден доручив Пентагону виділити Україні всі кошти, які залишились в рамках Ініціативи безпекової допомоги Києву, до кінця терміну його перебування на посаді президента.

Так за даними видання ABC News, Україна отримає версію бомби, яка оснащені касетними боєприпасами.

Що відомо про Joint Stand-off Weapon

JSOW спочатку була розроблена Defense Systems & Electronics, підрозділом компанії Texas Instruments, у 1995 році. Зазначається, що вона є високотехнологічною керованою авіабомбою, яка була розроблена для виконання атак на відстані без ризику для літаків. Ця зброя використовує GPS-навігацію та інерційну систему керування для точного ураження цілей на суші й в морі. Ці бомби можу скидати з різних типів бойових літаків, таких як F-15, F-16, F/A-18, і F-35. Тож, українські військові, які мають на озброєні F-16, зможуть застосовувати цю зброю.

Дальність ураження цих бомб сягає від 22 до 130 кілометрів. Так, за умови скидання бомби з малої висоти, вона може подолати до 22 кілометрів, а з максимальної — 130. Зокрема, вага бойової частини JSOW складає 483 кілограми, розмах крила — 2,7 метра, а довжина бомби — чотири метри.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки оголосили про виділення нової військової допомоги Україні у розмірі 375 мільйонів доларів. Пакет містить зброю "повітря-поверхня", боєприпаси для реактивних систем і артилерії, бронетехніку та протитанкову зброю. Це найбільший пакет для України від США з травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.09.2024 14:47