Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден перепросив у Зеленського за затримку у постачанні зброї Україні

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден перепросив у Володимира Зеленського за багатомісячну затримку з постачанням військової допомоги для України.

Як повідомляє The Associated Press, відповідну заяву президент США зробив у п'ятницю, 7 червня, під час зустрічі з українським президентом у Парижі. Відомо, що обидва лідери держав прибули до Франції, щоб взяти участь у заходах, присвячених 80-й річниці висадки союзних військ у Нормандії. 

"Я прошу вибачення за тижні незнання, чи буде прийнято з погляду фінансування, тому що ми мали проблеми з ухваленням законопроекту, який потрібно було прийняти, в якому були гроші від деяких наших дуже консервативних членів, які затримували його, але ми зробили це", — зазначив Байден.

Також американський лідер наголосив, що народ США підтримує Україну у довгостроковій перспективі.

"Ви знаєте, ви не схилилися, ви взагалі не поступилися, ви продовжуєте боротися у спосіб, який просто дивовижний, просто чудовий — і ми не збираємося вас залишати", — додав президент США.

Нагадаємо, 7 червня Джо Байден оголосив про виділення нового пакету військової допомоги Україні. Це сталось під час зустрічі із президентом Володимиром Зеленським у Франції. Варто зазначити, що наразі немає інформації, яке саме озброєння увійшло до оголошеного пакету військової допомоги США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.06.2024 15:34