Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден оголосив про новий пакет військової допомоги: яку суму отримає Україна

У п'ятницю, 7 червня, лідер Сполучених Штатів Джо Байден оголосив про виділення нового пакету військової допомоги Україні. Це сталось під час зустрічі із президентом Володимиром Зеленським у Франції.

Про це повідомляє CNN. Як зазначає кореспондентка видання, йдеться про військову допомогу на суму 225 мільйонів доларів.

"Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на 225 мільйонів доларів, за що Зеленський йому подякував", — написала у соцмережі X репортер телеканалу CNN Наталія Бертран.

Варто зазначити, що наразі немає інформації, яке саме озброєння увійшло до оголошеного пакету військової допомоги США.

Яку зброю може отримати Україна

Чиновники, знайомі зі ситуацією заявили, що оголошена 7 червня допомога включає боєприпаси для високомобільної артилерійської ракетної системи (HIMARS), а також мінометні системи та ряд артилерійських снарядів. Офіційні особи заявили, що до пакету допомоги також входять ракети для системи ППО HAWK, зенітні ракети Stinger, протитанкові системи Javelin та AT-4155-мм гаубицібронетехніка, причепи, патрульні катери, матеріали для підриву та широкий спектр інших товарів такі як запасні частини та обладнання.

Раніше президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден заявив, що залишається непохитним у питанні щодо завдання ударів американською зброєю по Москві чи Кремлю. Зброя, яку надає Вашингтон не повинна бити по столиці країни-агресора.

Нагадаємо, 5 червня радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що його країна не планує відправляти своїх військових інструкторів до України. Вашингтон працює над постачанням систем протиповітряної оборони Києву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2024 14:54