Фото: Джейк Салліван. Джерело: Офіс президента

У Байдена розповіли, чи відправлятимуть до України своїх військових інструкторів

Сполучені Штати Америки не планують відправляти своїх військових інструкторів до України. Вашингтон працює над постачанням систем протиповітряної оборони Києву.

Про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, пише The Guardian.

"Зі свого боку, ми не плануємо навчальної місії в Україні", — наголосив він.

Водночас Салліван додав, що Україні потрібна більша кількість систем ППО. За його словами, наразі Вашингтон працює над розв'язанням цього питання. Також він додав, що, окрім цього, українські військові потребують "постійного потоку зброї", який їм надаватимуть США.

Раніше, а саме 3 червня, радник Білого дому Джон Кірбі під час прес-брифінгу заявив, що Сполучені Штати Америки продовжать дотримуватися підходу стосовно надання Україні свого озброєння, а також варіантів для розширення його застосування. Він наголосив, що влада США продовжать тісно контактувати з Києвом, щоби ефективно задовольняти потреби Сил оборони на полі бою.

"І я не очікував би, що цей загальний підхід зміниться найближчими тижнями й місяцями. Подивимося, як підуть справи", — додав він.

Нагадаємо, 3 червня у Білому домі повідомили, що віце-президент Камала Харріс 15 червня вирушить до швейцарського Люцерна для участі в Саміті миру, який ініціювала Україна. Вона підтвердить підтримку Києва, який відстоює свою незалежність у війні з Російською Федерацією. У відомстві наголосили, що Харріс підкреслить відданість адміністрації Байдена підтримці зусиль України щодо забезпечення справедливого та міцного миру, заснованого на суверенітеті та територіальній цілісності України та принципах Статуту ООН. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2024 16:57