Фото: соцмережа X Камали Харріс

Хто представлятиме США на Саміті миру в Швейцарії: відповідь Білого дому

Віце-президент Камала Харріс 15 червня вирушить до швейцарського Люцерна для участі в Саміті миру, який ініціювала Україна. Вона підтвердить підтримку Києва, який відстоює свою незалежність у війні з Російською Федерацією.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Білого дому.

У відомстві наголосили, що Харріс підкреслить відданість адміністрації Байдена підтримці зусиль України щодо забезпечення справедливого та міцного миру, заснованого на суверенітеті та територіальній цілісності України та принципах Статуту ООН. 

"Віце-президент підтвердить підтримку народу України в його захисті від російської агресії, що триває. Радник національної безпеки Джейк Салліван приєднається до віце-президента і представлятиме Сполучені Штати на саміті", — додали у прес-службі Білого дому.

Нагадаємо, 8 травня у межах міжнародних комунікацій президент Володимир Зеленський особисто запросив кожного лідера на перший Саміт миру. Український лідер, зокрема обговорив деталі співпраці заради безпеки народів і всієї Європи.

Додамо, раніше Володимир Зеленський заявляв, що Україна не хоче запрошувати Російську Федерацію на Саміт миру у Швейцарії, щоби країна-агресор не могла зірвати процес. Її залучать вже на наступному етапі через посередників.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що участь у Глобальному саміті миру, де обговорять війну в Україні, підтвердили 90 країн. Він відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 03.06.2024 19:14