Фото: Офіс президента

Зеленський повідомив, скільки країн світу підтвердили участь у Глобальному саміті миру щодо України

Участь у Глобальному саміті миру, де обговорять війну в Україні, підтвердили 90 країн. Він відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції у Мадриді під час робочого візиту до Іспанії, пише "Укрінформ".

"Зараз вже 90 країн підтвердили свою участь, і ми продовжуємо працювати з лідерами світу заради ширшого представництва", — заявив він.

Також Зеленський подякував голові іспанського уряду Педро Санчесу за підтвердження його участі у саміті. За словами українського президента, цей саміт буде першою реальною можливістю наблизити справедливий, надійний мир, а не просто паузу між ударами Росії.

"Кожен лідер, який не хоче продовження цієї війни та подальшої агресії Російської Федерації, може продемонструвати на саміті свою справжню зацікавленість у мирі", — наголосив лідер української держави.

Нагадаємо, 8 травня у межах міжнародних комунікацій президент Володимир Зеленський особисто запросив кожного лідера на перший Саміт миру. Український лідер, зокрема обговорив деталі співпраці заради безпеки народів і всієї Європи.

Додамо, раніше Володимир Зеленський заявляв, що Україна не хоче запрошувати Російську Федерацію на Саміт миру у Швейцарії, щоби країна-агресор не могла зірвати процес. Її залучать вже на наступному етапі через посередників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 27.05.2024 17:10