Фото: Офіс президента України

Байден вважає, що Ізраїль може втратити міжнародну підтримку: яке попередження країні зробив президент США

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що Ізраїль починає втрачати підтримку міжнародних партнерів через "невибіркові бомбардування" Сектору Гази.

Про це повідомляє BBC.

Водночас американський лідер наголосив, що Ізраїль може розраховувати на підтримку США, але зробив пряме попередження ізраїльському уряду.

"Безпека Ізраїлю може покладатися на Сполучені Штати, але зараз у нього є більше, ніж Сполучені Штати. У нього є Європейський Союз, у нього є Європа, у нього є більшість світу. Але Ізраїль починає втрачати цю підтримку через невибіркові бомбардування, які відбуваються", — зауважив президент США.

Байден додав, що немає "жодних сумнівів щодо необхідності боротьби з ХАМАСом", і Ізраїль має "повне право" робити це.

У виданні зазначили, що американський лідер зіткнувся зі все більшим тиском, зокрема і з боку власної Демократичної партії, з вимогою стримати військову кампанію Ізраїлю. Зокрема, на думку журналістів, висловлювання Джо Байдена збігаються з нещодавнім підходом його адміністрації до війни, коли офіційні особи закликали Ізраїль "цінувати людське життя" і давати чіткіші інструкції, щоб дозволити людям не стати жертвами конфлікту.

Міністерство охорони здоров’я Гази, яким керує ХАМАС, стверджує, що понад 18 400 людей загинули від ізраїльських бомбардувань з 7 жовтня, коли бойовики ХАМАСу прорвалися через периметр, що ретельно охороняється Ізраїлем, і вбили 1200 осіб.

Нагадаємо, 3 грудня Армія оборони Ізраїлю розпочала операції на півдні Сектора Гази. Водночас наземні операції тривають у північній частині. Начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві заявляв про "вбивства командирів батальйонів, командирів рот і багатьох бойовиків ХАМАСу", зазначивши, що на півдні Сектора Гази буде не менш потужна операція, ніж у північній частині Гази, і "вона принесе не менші результати".

9 грудня багато бойовиків ХАМАСу здалися у полон ізраїльським військам у Секторі Гази. Вони передали ЦАХАЛу зброю та спорядження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.12.2023 09:25