Фото: Instagram Роберто

"Барселона" може припинити існування через корупційний скандал: стали відомі деталі

Іспанську "Барселону" можуть серйозно покарати через підкуп суддівського функціонера Хосе Марії Енрікеса Негрейри. Легендарний футбольний клуб з Каталонії може опинитися під загрозою зникнення.

Про це пише The Telegraph.

Зазначається, що Негрейра відповідав за оцінювання роботи іспанських суддів. Він пропонував підвищити чи понизити в статусі арбітрів, що впливало на призначення на матчі. Припускають, що призначення на ключові поєдинки отримували наближені до Негрейри арбітри.

"Очільник Слідчого суду Барселони Хоакін Агірре визнав корупційними виплати клубу на 7,7 мільйона євро Негрейрі впродовж кількох років. Звинувачення вже висунули самому суддівському функціонеру, його сину та двом екс-президентам "Барселони" — Жозепу Бартомеу та Сандро Роселю", — пишуть журналісти The Telegraph.

Менеджмент "блаугранас" платив Негрейрі упродовж багатьох років.

"Тепер якщо провину функціонерів доведуть у суді присяжних, то їм загрожує від трьох до шести років у в'язниці. А сама "Барселона" буде відсторонена від будь-якої футбольної діяльності та стане банкрутом", — йдеться у матеріалі.

Сам суддівський функціонер і "Барселона" заперечують звинувачення. Мовляв, компанія сина Негрейри нібито подавала в клуб щотижневі звіти за захмарними цінами та без договорів. Звинувачення назвало ці консультації фіктивними.

Нагадаємо, раніше футбольний клуб "Барселона" вляпалась в гучний скандал. Двоє гравців каталонської команди записали відеозвернення з подякою до російських шанувальників "синьо-гранатових". Футболісти "Барселони" Алекс Бальде та Серхі Роберто знялися у ролику для офіційного транслятора матчів чемпіонату Іспанії в Російській Федерації. У відеоролику Бальде та Роберто подякували вболівальникам з Росії за підтримку, а також привітали їх із завоюванням титулу чемпіонів іспанської Прімери.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 29.09.2023 16:59