Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Без істотних просувань: у британській розвідці проаналізували наступи росіян за тиждень

За останній тиждень окупанти не просунулися суттєво до Покровська в Донецькій області. Однак росіяни розпочали наступальні дії у Курській області, щоби відсунути звідти українські сили.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки. Там зазначили, що Росія продовжує високі темпи наступальних операцій на багатьох ділянках лінії фронту.

У Курській області Росії, де Україна зі середини серпня 2024 року контролює приблизно 800-900 квадратних кілометрів території, російські війська розпочали контрнаступ.

"На чолі з підрозділами військово-десантних військ і морської піхоти російські війська атакували українські позиції на заході виступу та, ймовірно, відбили декілька сіл", — зауважили британські розвідники.

Також росіяни на Сході України поступово просувалися в район Вугледара та на південний схід від Покровська.

"Однак за останній тиждень Росія не просунулася істотно до самого Покровська", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Звіт британських розвідників 15 вересня

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, протягом минулої доби Збройні сили України потужно оновили втрати армії країни-агресорки. Зокрема, було ліквідовано понад 1000 російських загарбників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2024 15:19